Изкуство и Общество

Тайван и Филипините подписаха 7 нови пакта за сътрудничество

Двадесет и третата Икономическа конферения на Република Китай и Филипините в Манила приключи с общо седем подписани пакта за сътрудничество в областта на търговията и инвестициите.

Двустранното инвестиционно споразумение е подписано от Гари Сонг-Хуан Лин, представител на тайванската Икономическа и културна служба във Филипините, и Анджелито Тай Банайо, ръководител на филипинската Икономическа и културна служба в Тайван, от името на съответните им страни. Споразумението има за цел да насърчи двустранните инвестиции чрез укрепване на механизмите за защита.

В хода на двудневната конференция представителите подписаха още и споразумение за взаимно признаване на стандартите за съответствие на промишлените продукти, както и меморандуми за разбирателство в областта на застраховането и възобновяемите енергийни източници. Освен това бяха договорени и още три споразумения за сътрудничество между частни организации от двете страни.

Министерството на икономиката заяви, че конференцията е проправила пътя за бъдещото сътрудничество в области като енергетиката, производството на обувки и текстил и управлението на водните ресурси.

Според Министерството на външните работи Тайван и Филипините се радват на силни икономически връзки, като си сътрудничат и в редица отрасли, сред които селското стопанство и туризма, а също и в сферата на хуманитарната помощ, културата и образованието. Статистическите данни на Бюрото за външна търговия сочат, че търговията …