Интериор

Модерен интериор за малък апартамент в Испания [40 м²]

Днес ще направим бърза виртуална обиколка на един много уютен апартамент с големина от 40 м², проектиран от студио Egue y Seta. Жилището е локализирано в Барселона, Испания, и е собственост на млада двойка, влюбена в този легендарен град на брега на Средиземно море.

Въпреки че младите хора очакват да прекарат тук не повече от два месеца в годината, тъй като това ще бъде техния ваканционен дом, жилището се нуждаело от радикално преустройство. Новото решение за пространството дошло със събаряне на основните стени, разделящи апартамента на няколко стаи, като вместо това са оформeни три независими, но визуално свързани помещения.

Социалната зона се състои от дневна, трапезария и кухня, като една от стените й е свързана с два големи балкона, а другата е ограничена до многофункционален кухненски модул, който отделя основното пространство от зоната за спане. Въпреки ограниченото пространство, в кухнята откриваме практичен кухненски бокс, решен в бяло и естествения цвят на дървото, а също така и дървена трапезна маса, заобиколена от стилни черни столове.

От страната на спалнята, модулът, който визуално разделя помещението съдържа гардероб, скрит зад бели плъзгащи се врати, чиято лакирана повърхност отразява светлината, проникваща през прозорците. В центъра на спалнята е разположено голямо легло под декоративна висяща лампа и табла, изработена по поръчка, която функционира едновременно като декоративна табла и функционална мебел с рафтове, играещи ролята на нощни шкафчета. През малък прозорец в спалнята можете да се види пространството на банята, което визуално разширява стаята.

Таваните и част от стените на жилището са запазили класическата си визия, показващи ни живописна каталунска арка и красива тухлена зидария. Масивният дъбов паркет и традиционните плочки, използвани в подовете на кухненския бокс и спалнята, придават на жилището от местната култура и традиционна визия на интериора.