Изкуство и Общество

Малък Робин Худ пали скъпи коли

Полицаи арестуваха 17-годишен младеж, който за една нощ подпалил три луксозни автомобила във Воронеж, пишат местни медии.

Скъпите коли изгорели в рамките на няколко часа. Младежът, мечтаещ за социална справедливост, първо купил от супермаркета запалителна течност, а след това се отправил с такси в парка на Патриотите, за да я изпробва. Оказало се обаче, че не гори добре.

Тогава той се върнал и купил бензин от бензиностанция. Избирал колите на случаен принцип – тези, които му се виждали най-скъпи. Не било голям проблем да бъде заловен, тъй като имало видеозаписи от охранителни камери. Както после станало ясно, младежът и преди бил съден за подобно престъпление. Трябва да се отбележи, че младият човек не живеел постоянно във Воронеж.

Той дошъл в столицата на Черноземието от Ростов заедно с майка си, която продавала църковна утвар. Семейството често се местило. Навярно той решил именно от това да се възползва. След разобличението му, той избягал от Воронеж и се скрил в Курск и Липецка област. В момента се намира в ареста.