Изкуство и Общество

Американски полицай уби беззащитен мъж (ВИДЕО)

Шокиращи кадри бяха разсекретени от американската полиция. Те служат като доказателство в дело за убийство срещу местен полицай. На кадрите се вижда как той убива беззащитен и невъоръжен мъж.

Фаталният инцидент е станал на 18 януари 2016 година в южния американски щат Аризона. Полицейски служители отговарят на сигнал, че въоръжен мъж размахва пистолет от хотелска стая. 26-годишният Даниел Шейвър и една жена получават нареждане да легнат на земята в един от коридорите на хотела.

След инцидента срещу полицая Филип Брейлсфорд бяха повдигнати обвинения за убийство от втора степен. Съдът в Аризона обаче го оправда, съобщи USA Today. Адвокатът и близките на убития мъж поискаха най-тежката присъда за униформения, който твърди, че е бил застрашен от Шейвър.

Американската полиция разпространи и видео от убийството. В продължение на няколко минути Филип Брейлсфорд дава заповеди на жената и мъжа по какъв начин да застанат на пода. Той им казва да не правят излишни движения, защото ще бъдат застреляни.

„Ако мръднеш, ние ще приемем това като заплаха и може да не оцелееш. Сега слушай моите инструкции и не прави грешка“, казва полицаят на мъжа. В съда стана ясно, че убитият не е бил въоръжен. Секунди преди да бъде застрелян Шейвър поставя ръцете си зад гърба, въпреки че полицаят му казва да ги вдигне.

„Моля ви, не стреляйте“, ридае Шейвър. След това полицаят му казва да започне да пълзи към него. Шейвър се подчиняв…