Изкуство и Общество

Тръмп не се дава

Американският президент Доналд Тръмп, към когото няколко жени отправят обвинения за неприемливо поведение, заяви, че е мишена на „лъжливи обвинения и скалъпени истории“ от жени, които той „не познава и/ или с които никога не се е срещал“, пише ДАРИК.

Тръмп отправи нападки в Туитър ден след като три жени, обвинили го в сексуален тормоз, разказаха историите си в шоуто на телевизия Ен Би Си „Мегън Кели днес“.

Демократите „не успяха докажат никакъв сговор с Русия и сега преминават към тези обвинения“.“ФАЛШИВИ НОВИНИ!“, написа за пореден път президентът.

Трите жени – Джесика Лийдс, Саманта Холви и Рейчъл Крукс – призоваха Конгреса да разследва поведението на Тръмп.

Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс се ангажира да предостави списък с очевидци, чиито разкази оправдават президента, но до момента списък не е представен.

Обвиненията се появиха по време на президентската кампания миналата година, но жените повдигнаха отново въпроса вчера при Мегън Кели и на пресконференция. Холви е бивша кралица на красотата и твърди, че Тръмп е опипвал нея и други участнички в конкурса Miss USA (Мис Ю Ес Ей) в гримьорната им през 2006 г. Крукс е бивша рецепционистка в „Тръмп тауър“, а Лийдс твърди, че се запознала с Тръмп по време на полет.