Спорт

Конте: Манчестър Сити няма настигане

Мениджърът на Челси Антонио Конте не таи надежди, че тимът му ще съумее да защити титлата си в Англия. Според италианския специалист лидерът във временното класиране Манчестър Сити е недостижим и няма как да бъде спрян от другите отбори.

Към момента „гражданите“ заемат първото място с актив от 46 точки, следвани от Юнайтед и Челси с 35, като „сините“ дори са с мач повече.

„Можем да кажем, че сме в добра позиция предвид обстоятелствата. Просто в момента има отбор, който няма как да бъде спрян. В противен случай щяхме да се борим за титлата с Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул. Това не значи, че няма да се опитаме да догоним Сити, но за да се случи, трябва да побеждаваме във всеки мач и да разчитаме на огромен техен срив”, заяви Конте след успеха на Челси с 3:1 над Хъдърсфийлд.

„Много съм доволен от трите точки срещу Хъдърсфийлд. Не забравяйте, че те победиха Юнайтед и създадоха сериозни проблеми на Сити. Футболистите изпитваха удоволствие от футбола и трябва да продължим в същия дух. Единственото, което не ми хареса, беше допуснатият гол. Такива победи са от голяма полза за увереността на тима, особено след загуба, като тази от Уест Хям”, подчерта Конте.