Спорт

Реал Мадрид се измъкна срещу надъхани араби

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) обърна домакина Ал Джазира с 2:1 и се класира за финала на световното клубно първенство в ОАЕ. Три греди, три отменени гола и три зачетени белязаха мача, като изравнителното попадение на Кристиано Роналдо бе историческо в турнира.

Треньорът на испанския първенец Зинедин Зидан даде почивка на капитана Серхио Рамос, който остана извън групата заради болки, а на Рафаел Варан в центъра на защитата партнираше Начо Фернандес. Ашраф пък замени Даниел Карвахал.

Съвсем очаквано „кралете” обсадиха вратата на арабите и още в първите десет минути удариха две греди чрез Роналдо и Лука Модрич, като при техните удари реагира и вратарят на домакините Али Хасейф. Пропуските на Роналдо и компания продължиха да се редят един след друг, а Али Макбут от домакините на два пъти отправи опасни удари.

След половин час игра Каземиро се разписа и първо съдията не зачете гола, а минута по-късно бразилецът се радваше, след като реферът взе консултация с аудиовръзка. Протестите на домакините дадоха резултат и арбитърът продължи да обсъжда ситуацията с видео арбитъра. В крайна сметка главният съдия отсъди засада и не призна попадението. Бензема бе в засада, а авторът на гола Каземиро не беше, но според съдията френският нападател е попречил на домакините да реагират по-адекватно в тази ситуация.

В 40-ата домакините сензационно поведоха, след като Бусуфа овладя топката и подаде наляво към Ромариньо, който финтир…