Спорт

Облаците над Милан се сгъстяват! УЕФА шамароса клуба

Европейската футболна централа УЕФА отказа предложението на Милан за доброволно споразумение, поставяйки под съмнение обещанията на новото ръководство за светло бъдеще.

Италианският гранд с ново ръководство от този сезон искаше да постигне споразумение с УЕФА, предоставяйки план за развитие. По този начин „росонерите” искаха да избегнат санкции заради финансовия феърплей.

Европейският ръководен орган обаче отказа да даде зелена светлина на италианците. В УЕФА се съмняват, че Милан ще успее да изплати €300 милиона евро на американския инвестиционен фонд Elliott Management до месец октомври 2018 година.

„След внимателно проучване на предоставените документи, УЕФА реши да не сключва доброволно споразумение с Милан. Има неяснота относно рефинансирането на заемите, които трябва да бъдат върнати до октомври 2018 година, както и във финансовите гаранции от главния акционер”, се казва в позицията на УЕФА.

По време на летния трансферен прозорец Милан изхарчи близо €200 милиона за входящи трансфери, давайки заявка за постигане на успехи. Отборът обаче за пореден сезон се представя посредствено и заема седмата позиция във временното класиране на италианското първенство. Шампионската лига към този момент изглежда мираж, а този турнир би бил основен източник на финанси за клуба.

Изпълнителният директор на клуба Марко Фасоне увери тифозите на Милан, че „няма нужда от продажбата на футболисти”…