Изкуство и Общество

Соло, Хан Соло (ВИДЕО+СНИМКИ)

Симпатичният контрабандист Хан Соло е любимият персонаж от STAR WARS, пише в. Daily Express, позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания по случай излизането на екран на осмия епизод „Последните джедаи“ от култовата космическа сага.

Анкетата, направена сред 2000 почитатели на поредицата показва, че никоя от новите продукции не може да измести от сърцата им оригиналната трилогия.

Най-гледаният филм от феновете на поредицата е „Империята отвръща на удара“.

Любимият персонаж на почитателите е Хан Соло, следван от своя пръв другар и колега Чубака и учителя-джедай Йода.

В Топ 10 на любимите герои намират място още дроидът Ар Ту-Ди Ту (R2-D2), Дарт Вейдър, Люк Скайуокър, Си Трипио (C-3PO), принцеса Лея, Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър.

Изненадващо най-осмиваният персонаж в историята на „Междузвездни войни“ – Джар Джар Бинкс, не е „на дъното“ в класацията на любимите персонажи и дори заема по-предно място от новата героиня Рей, ситския лорд Дарт Мол и Императора.

Разбивката според положителни и отрицателни персонажи показва, че от „добрите“ любимец на феновете е Хан Соло, следван от Люк Скайуокър, принцеса Лея, Йода и Оби-Уан Кеноби. Фаворитът им сред „лошите“ е Дарт Вейдър, следван от Джаба Хътянина, Дарт Мол, Боба Фет и Кайло Рен.

Любимецът сред изобилието от дроиди във вселената на „Междузвез…