Изкуство и Общество

Тигър разкъса майка пред дъщеря й (ВИДЕО)

Дъщеря, пред очите на която тигър разкъса и изяде майка ѝ, съди ръководството на сафари парк в Пекин. Чжао настоява за компенсация в размер на $235 000, съобщава Mirror.

Трагедията се разиграла в сафари парка Бадалин, който се намира недалеч от Пекин. Хищниците се нахвърлили върху двете жени, които нарушили правилата за безопасност, като излезли от автомобила си и решили да се разходят. Майката се опитала да спаси дъщеря си, която пищяла в лапите на един тигър, но в крайна сметка загинала. Чжао била спасена по чудо, но от сериозните рани останали инвалид. Според друга версия обаче Чжао изскочила от колата, защото се скарала с мъжа си.

На запис от видеокамера за наблюдение се вижда как тя излиза от колата и се приближава до вратата на шофьора. В този момент обаче зад гърба ѝ се появява тигър, който я захапва и отвлича. Тогава от колата излиза съпругът ѝ, а след секунди и майка ѝ, която се втурва да я спаси. Сега Чжао настоява ръководството на парка да поеме част отговорността за смъртта на майка ѝ. Проверка обаче е показала, че служителите на Бадалин са взели всички необходими мерки, за да бъде гарантирана сигурността на посетителите, които спазват правилата за безопасност.

Видеото можете да видите Тук.