Спорт

4 години след трагедията с Шумахер: Лъч надежда в морето от непрогледна мъгла

29 декември 2013 г. завинаги ще остане черна в историята на Формула 1. На днешния ден, преди 4 години, един от най-блестящите автомобилни пилоти — Михаел Шумахер — изпадна в кома, падайки на главата си по време на ски ваканция във френските Алпи.

За състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 не се знае почти нищо, тъй като семейството му продължава да пази в тайна всичко свързано с него. Близките на Шумахер го пазят от медиите и не разговарят с тях, налагайки пълно затъмнение върху състоянието и лечението на немската легенда в моторните спортове.

Нито синът му Мик, който беше до Шумахер по време на падането, нито който и да е друг член от семейството не е коментирал състоянието на бившия пилот през последните години.

Разследващ екип на френското авторитетно издание „Екип“, решен да разпръсне мъглата, която е забулила всяка информация около Шумахер, е направило опит да разбере какво се случва с него и да получи актуални сведения за състоянието му.

Журналистите се опитали да влязат в имението на автомобилния състезател в Женева — където за него се грижи екип от над 100 души — но без успех.

Според немските медии, семейството на Шумахер е купило огромна част от земите около имението, за да може да държи далеч папараците и феновете, които непрестанно се опитват да го доближат. Тази информация се потвърдила, когато разследващите журналисти от „Екип“ се опитали да доближат загражд…