Спорт

Мега сделка между Левски и Лукойл

Българският спорт бе разтърсен от сензационна новина в първите дни от новата година. Двата най-добри родни баскедболни тийма – „Левски“ и „Лукойл Академик“ от днес се обединяват и стават едно цяло.

Отборът ще носи името „Левски Лукойл“, негов президент ще бъде Тодор Стойков, а Тити Папазов ще води новата звездна селекция в българския баскетбол.

Общото наследство на „сини“ и „студенти“ възлиза вече на недостижимите 71 трофея в историята на българския баскетбол. От тях „Лукойл Академик“ е с уникалните 26 титли, а през годините „Левски“ е ставал 18 пъти шампион. Във витрината на „Лукойл Академик“ гордо стоят 12 купи на България, а в тази на „Левски“ – 15, пишена сайта си bTV.

Със сигурност ходът на Лукойл е повече от добър, тъй като Левски ще разчита на многобройните си фенове в похода не само към шампионската титла в България, а и в евротурнирите, коментират от Блиц Спорт. Амбицията на Константин Папазов и новия отбор са насочени към сериозно присъствие на Европа.

Ръководството на „ЛУКОЙЛ-България“ ще продължи подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб — „Академик“, без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на „Академик“ от Правец с…