България Север, Спорт

13 тройки не стигнаха за победа на баскетболистите

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха с 89:105 (30-29; 16-34; 28-28; 15-14) от лидера в Националната баскетболна лига „Рилски спортист“ (Самоков). В зала „Балканстой“ момчетата на Александър Дяковски играха като равен с лидера в лигата, с изключение на втората четвърт, което се оказа решаващо за крайния резултат. „Спартак“ реализира 13 тройки в мача, но и това не се оказа достатъчно за първа победа в първенството. И двата състава заложиха на играта в нападение, което доведе до резултатна среща. След първите 10 минути плевенчани имаха аванс от 1 точка – 30:29, и зрителите замечтаха за победа. През вторите 10 минути гостите от Самоков доминираха напълно, което им позволи да натрупат разлика от 17 точки – 46:63, на полувремето. Отборите изиграха нова част с висока резултатност след почивката. Тя завърши наравно – 28:28, което запази аванса на „Рилецо“. До края те задържаха преднината си и си тръгнаха с крайния успех.

За „Спартак“ 31 точки наниза Николай Маринов, 18 точки добави Герасим Николов, а с 16точки и 8 асистенции се отчете Милен Дудев.

В следващия кръг „Спартак“ ще гостува на „Балкан“.

Снимка: архив

Материалът 13 тройки не стигнаха за победа на баскетболистите е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.