Изкуство и Общество

Мигрантите са увеличили престъпността в Германия с 10%

За две години, между 2014-а и 2016-а, в Германия са регистрирани с десет процента повече престъпления. 92 процента от тях са дело на бежанци. Това сочи анализ на група криминалисти, поръчан от германското министерство на семейството, съобщи БНР.

Данните бяха публикувани в навечерието на предстоящите следващата седмица преговори в Берлин за съставяне на ново правителство. Консервативният блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц сядат утре на масата за преговори за подновяване на голямата коалиция в Германия. Една от основните теми на предстоящите сондиращи разговори е бежанската политика. Именно отношението към вълната мигранти в Германия през есента на 2015 г. до голяма степен определи изхода от парламентарните избори в края на септември, а те показаха сериозен спад в доверието за управляващата коалиция и легитимираха предизвестения възход на крайната десница, която днес е трета политическа сила във Федералната република.

Мигрантският проблем раздели обществото, а нивото на престъпност сред пристигналите бежанци уплаши дори полицията, която в новогодишната нощ в Кьолн преди две години се опита да скрие масовите сексуални посегателства срещу жени, извършени – както се оказа – предимно от млади мъже от Северна Африка. Точно те се оказаха и във фокуса на анализа, който тази седмица оповести проф. Кристиян Пфайфер, ръководител на екипа криминалисти: „Прави впечатление, че престъпленията се извършват предимно от млади мъ…