Изкуство и Общество

Намериха най-скъпата водка. Изпили са я

Датската полиция обяви, че е открита най-скъпата бутилка водка в света, която беше открадната наскоро от бар в столицата Копенхаген, съобщи Би Би Си. Стойността на бутилката възлиза на $1.3 милиона.

Бутилката, украсена със злато, сребро и диаманти, беше задигната от бар, в който колекционер пази стотици бутилки водка. На камерите се вижда как мъж с шапка търси именно бутилката „Руссо-Балт“.

Силите на реда в Дания обявиха, че тя е била намерена на строеж в столицата. Бутилката е непокътната, а съдържанието й – изпразнено. „Не знаем кой стои зад кражбата, но знаем едно – бутилката е празна“, обявиха от полицията. Собственикът на бара изрази задоволството си от добрата новина. Той заяви, че въпреки празното съдържание, бутилката запазва старата си цена. „За нещастие е празна, но аз се чувствам фантастично. Богът на водката ни спаси“, заяви Брайън Енгберг.

Бутилката е била създадена от руската автомобилна компания „Руссо-Балт“ за отбелязване на стогодишнината й. Енгберг заяви, че притежава бутилката от половин година. По думите му тя е била използвана и в сериала „Къща от карти“ като подарък от руския президент на американския му колега.