Изкуство и Общество

Благотворителност завладя звездите в Холивуд (СНИМКИ)

Носителят на „Оскар“ Шон Пен набра повече от 3,5 милиона долара за организацията си в помощ на Хаити с гала вечеря в Лос Анджелис, съобщи CNN.

Леонардо ди Каприо беше почетен гост на галата, поканата за която струваше 15 000 долара. Той беше честван за 20-годишната си дейност в подкрепа на каузи за опазване на околната среда.

Шон Пен каза, че работата на Ди Каприо го е мотивирала да основе собствената си организация след опустошителното земетресение в Хаити през 2010 г.

Леонардо подкрепи каузата на Шон, като плати 80 000 за картина на организирания търг по време на вечерята. Актрисата Емилия Кларк също наддаваше за тази картина и в крайна сметка предложи по-голяма сума, но художникът й каза, че има две копия от нея. Така и Кларк, и Ди Каприо я получиха за по 80 000 долара.

Брад Пит също участва в търга, като предложи 60 000 долара за картина, но Арнолд Шварценегер я спечели със 70 000 долара. Брад Пит надделя за друго предложение – лично преживяване с баскетболния отбор „Сан Антонио Спърс“, за което даде 40 000 долара.

Пит наддаваше и за вечер за гледане на „Игра на тронове“ с Емилия Кларк, но пак отпадна преди финалното предложение от 160 000 долара.

Най-скъпо на търга беше продадена картина на Урс Фишер – за 1,5 милиона долара.
Шон Пен организира благотворителната вечер в помощ на Хаити в навечерието на наградите „Златен глобус“, откакто учреди благотвори…