Спорт

Нови драми в българския баскетбол

Любомир Минчев подава оставката си като председател на Треньорската комисия на БФ Баскетбол. Заедно с него своите позиции в комисията напускат и останалите членове – Георги Божков, Тони Дечев, Явор Аспарухов, Йордан Колев, Христо Ценов, Спас Натов, Евладия Славчева и Людмил Хаджисотиров.

Националният селекционер обоснова причините за решението си, като предостави за BGBasket пълния текст на оставката, връчена на президента на БФБ Георги Глушков:

ОСТАВКА

от Любомир Минчев Минчев

Г-н Глушков, информирам Ви, че подавам оставка като председател на Треньорската комисия, а и всички членове също напускат комисията. Поводът за това наше действие е изборът на национални треньори в подрастващите възрасти, но причините са много по-дълбоки и много по-съществени.

Мислейки върху нещата, които се случиха на последния УС на БФБ и избора на национални треньори в подрастващите възрасти, се сетих за думите на Нихат Изич в една от лекциите му в първата ми година във FECC: “Най-важното нещо е президентът да ви вярва и подкрепя!“

С вашите действия преди и по време на УС на БФБ, Вие демонстрирахте липсата на вяра и подкрепа към ТК. Това е и една от основните причини да подам оставка. Тази липса на подкрепа не остана незабелязана и от вашите служители. Петър Клечков си позволи „сам да се назначи“ за старши треньор на отбора 16-годишните момичета за Балканиадата. Когато разбрах от медиите за това, лично се обадих н…