Спорт

Четири победи за България на SFC 6

Четири победи постигнаха български съзтезатели на едно от най-големите събития по смесени бойни изкуства SFC 6: Warrior Honour. В три от битките бе заложена титла, а две от тях останаха в България.

В първия професионален мач Константинос Делис (Гърция) постигна победа над Симеон Мичев чрез събмишън още в първия рунд. Въпреки, че беше на земята няколко минути българинът заяви, че е добре, но съдиите не му позволиха да продължи.

Мачът между Борислав Трайков и Атанас Запрянов завърши още в 29-ата секунда с победа за Запрянов с технически нокаут. Той влезе в клетката за първи път, бил е цирков артист, джудист.

Шампионът по борба Калоян Колев постигна пета поредна победа в първи рунд чрез събмишън над Георги Георгиев.

Сърбинът Марко Гучу победи с технически нокаут в първи рунд професионалния войник от България Нури Хабилов.

Другият участник от Сърбия също си тръгна с победа. Войслав Яничевич излезе победител с технически нокаут над европейския шампион по сумо Антонио Грозев.

Първата радост за България донесе шампионът по смесени боеве Влади Генов, който още в първи рунд победи Мики Милър от Великобритания.

Единствената женска среща за вечерта завърши с победа за германката Никол Щол, която победи с технически нокаут Кристина Стелиу (Гърция).

Изключително драматично завърши битката между португалеца Фалко Лопес и Живко Стоименов. Българинът победи в зрелищна среща, накара публиката буквално да избухн…