Бизнес и Политика

Китай: САЩ са заплаха за световната търговия

Китай захапа Съединените американски щати, посочвайки, че американците представляват риск за световната търговия, предадоха световните агенции.

Китайското външно министерство атакува администрацията на Доналд Тръмп, след като от Вашингтон обявиха като „грешка“ приемането на азиатците в Световната търговска организация през 2001 година.

Освен това стана ясно, че Тръмп обмисля налагането на санкции на Пекин заради кражба на интелектуална собственост. Дипломатическото ведомство на Китай остро разкритикува думите му и обяви, че всъщност САЩ са заплаха за търговията в световен мащаб.

Китайското външно министерство обяви, че откакто страната е приета в Световната търговска организация, винаги е следвала стриктно нейните правила и е допринесла за развитието на многостранната система, съобщи „Ройтерс“.

„Всички виждат, че едностранният подход на САЩ и обвиненията за едностранчивост, отправени от тях, представляват безпрецедентно предизвикателство за многостранната търговска система. Много членове на СТО изразиха притеснения за това“, обявиха от китайското външно ведомство.