Спорт

Жалко! Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open

Британският талант Кайл Едмънд изхвърли Григор Димитров от Australian Open! Двубоят от четвъртфиналите продължи близо 3 часа и завърши с успех на Едмънд с 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Така Григор не успя да се класира за втори пореден полуфинал в Мелбърн, а съперникът му чака победителя от срещата между Рафаел Надал и Марин Чилич.

49-ият в света Едмънд изигра може би мача на живота си до момента, показа се на предела на възможностите си и успя да преодолее съпротивата на Григор Димитров. Победата днес е първа за Кайл над тенисист от топ 10, а достигането до полуфинала е най-големият успех до този момент в кариерата му.

Българинът така и не се настрои към агресивната игра на своя опонент, а в същото време направи доста непредизвикани грешки.

Кайл започна уверено с пробив, а до края на първия сет направи още един и излезе напред в резултата. Григор се завърна подобаващо през втората част и успя да изравни сетовете. В трети сет имаше само един пробив, който бе на сметката на Едмънд, а през цялата част световният номер 3 стигна само да един брейкбол, който обаче не бе реализиран.

В заключителният сет Григор допусна ранен пробив, който успя бързо да върне. При 4:4 обаче се стигна до нов пробив в полза на Едмънд, а при своето подаване британецът показа стабилни нерви. Последната точка бе топка в аут от страна на Григор.

Първи сет
Григор застана на сервис, а първото разиграване бе спечелено от Едмънд. Британецът показа отличен форхе…