Изкуство и Общество

Мафията на колене! Арестуваха голям бос

Италианската полиция нанесе пореден удар по организираната престъпност. Един от мафиотските босове в централната част на страната беше задържан при спецоперация, съобщи агенция АНСА.

Карабинерите и спецчастите задържаха общо 32-ма души в крайбрежния град Остия, намиращ се близо до столицата Рим. Сред арестуваните е и Кармине Спада, глава на мафиотската фамилия „Спада“.

На арестуваните ще им бъдат повдигнати обвинения за криминални дейности. Прокуратурата обяви, че мафиотските структури са пуснали пипала в местния бизнес. Фамилия „Спада“ е разследвана за различни престъпления, включително наркотрафик.

Братът на Кармине Спада – Роберто Спада, стана известен в края на миналата година, когато преби журналист. Представителят на четвъртата власт искаше да разпита брата на мафиотския бос за проведените местни избори и съмненията за връзки с крайнодясна екстремистка партия. Роберто Спада, който е обвинен в корупция и наркоразпространение, обвини журналистите, че са пренебрегнали молбата му да напуснат мястото.

През последните седмици италианската полиция проведе няколко акции в различни части на страната срещу мафията. 40 души бяха арестувани вчера в Сицилия. Карабинерите погнаха и китайската мафия.