Изкуство и Общество

Глобиха ресторант с €20 000 заради безумна сметка

Италианският ресторант, който таксува свои клиенти с €1100 за няколко порции храна, беше глобен с €20 000, съобщиха медиите на Апенините. Четирима японски студенти подадоха сигнал в полицията, че са били измамени.

Те са седнали в ресторант „Остерия Да Лука“, намиращ се близо до площад „Сан Марко“ в красивия италиански град Венеция. За четири порции пържоли, рибно ястие и една вода обаче са получили умопомрачителна сметка. В крайна сметка в случая се намеси полицията. Властите наложиха глоба след направена проверка.

Собствениците на скъпарския ресторант бяха разпитани от карабинерите, които установиха, че в крайна сметка е извършено нарушение. Студентите са следвали в Болоня, а във Венеция са били на екскурзия, пишат местните медии.

От хотелиерската асоциация обявиха, че този инцидент – който не е първи за Италия – оронва престижа на града като една от най-предпочитаните туристически дестинации в света.

През месец ноември 2017 година британско семейство се оплака, че е било таксувано €500 евро за обяд в ресторант – отново в близост до площад „Сан Марко“. Британците заявиха, че италианският персонал на заведението се е възползвал от това, че те не говорят италиански, и им е сервирал скъпи неща, които не са си поръчвали.