Изкуство и Общество

Русия се изгаври с Великобритания

Руското външно министерство отрече твърденията на британският министър на отбраната Гавин Уилямсън, който заяви, че Кремъл шпионира важни британски инфраструктурни конструкции, като планира да всее хаос в страната, съобщи ТАСС.

„Обвиненията на г-н Уилямсън към Русия не са нещо ново за нас. Той явно е загубил представа за границите на разумното в своята огнена борба за военен бюджет. Неговата фобия за следене на електроцентрали и проучване на маршрути на газопроводи, е достойна за комикси или „Летящия цирк на Монти Пайтън“, заяви представителят на руското министерство на отбраната генерал – майор Игор Конашенков.

Той заяви, че „информацията за разположението на британските електроцентрали или тръбопроводи е толкова тайна, колкото и местоположението на Биг Бен“.

„Удивително е ако по този начин Уилямсън се опитва да привлече вниманието към себе си. Той не е първият в това кресло, който се опитва да спечели политически аплодисменти чрез руската заплаха, обвиваща британците. Не знам от къде той има такава информация. Вероятно докладът му е подготвен от негови служители, имащи нужда от медицински преглед. Това не е приятно“, заяви Конашенков.

Уилямсън изрази притеснение, че Русия проучва инфраструктурни обекти, които може да атакува и да причини хиляди жертви. Все още няма официален коментар от британското правителство.