България Север, Спорт

„Спартак“ се предаде в края край морето

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха с 99:105 гостуването си на „Черно море“ (Варна) в среща от Националната баскетболна лига

Възпитаниците на Александър Дяковски се бориха през почти цялата среща, но в заключителните минути не издържаха и загубиха. И двата отбора имаха отлични проценти на стрелба, отразило се и на резултатността, но домакините категорично превъзхождаха в борбата под коша.

Плевенчани пристигнаха край морето окрилени след първата си победа за сезона миналата седмица и измъчиха сериозно домакините, но не издържаха до края. Срещата започна оспорвано. Играеше се изключително кош за кош, без някой от двата тима да вземе повече от 3-4 точки аванс. Страхотни изяви на Георги Бързаков за „Спартак“ дадоха 6 точки преднина  при две минути до края на полувремето. Бързаков наниза три тройки набързо, а Константин Коев добави още една за аванса на плевенчани. Шестте точки разлика се задържаха и до почивката, която дойде при 51:57 за „Спартак“. „Черно море“ обаче направи пълен обрат в третата част, когато ограничи много нападението на съперника. След 30 минути игра и отличен Цветослав Острев, варненци не само обърнаха, но и поведоха със 7 точки. Серия от 9:0 за домакините на старта на последния период за първи път в мача направи разликата двуцифрена. Въпреки че бе с по-къса скамейка, тимът на „Спартак“ не се отказа да се бори до края и отговори със своя серия от 10:1, за да остави интригата на лице. Минута и половина преди края разликата бе само две точки, но „Черно море“ успя да отбележи шест безответни, за да диша по-спокойно. Финалните секунди се играха доста дълго, като „Спартак“ правеше фаулове с надежда да се добере поне до продължение, но крайното 105:99 бе фиксирано от успешно изпълнените наказателните удари на варненци.

За „Спартак“ 20 точки вкара Герасим Николов, а още петима играчи на гостите записаха двуцифрен точков актив.

Материалът „Спартак“ се предаде в края край морето е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.