Изкуство и Общество

Ликвидираха лидер на протурска групировка

Лидер на една от сирийските протурски групировки „Файла ал Шам” е убит по време на боевете в сирийския град Африн. „Махмуд ад Дамъс, по прякор Абурекан – един от ръководителите на „Файла кал Шам” беше убит днес в Африн”, съобщи Риа Новости.

Руските военни сили са убили по време на съвещание в Идлиб четири полеви командира от „Хайат Тахрир аш-Шам” – Абу Мусаб Сури, Абу Мухаммад аз-Зайим, Абу Басир Дар Азза и Абу Убайда.

През днешния ден турски военни самолети и танкове бомбардираха стратегическия хълм Бурсая в предградията на Африн. Подкрепени от Анкара сирийски бунтовници влязоха в тежки сражения с кюрдските милиции подкрепени от сили на Анкара, съобщи турската държавна телевизия ТРТ.

От Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) потвърдиха интензивните въздушни удари и обстрел над Африн. Сериозни щети има по древния храм Аин Дара. Те са нанесени от снаряди. Сирийското правителство настоява над Турция да бъде оказан международен натиск да не се обстрелват археологически и културни обекти.