България Север

Две коли се удариха на светофар в Габрово (снимки)

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тежка катастрофа стана днес (29 януари) в следобедните часове на кръстовището между улиците „Юрий Венелин“ и „Райчо Каролев“, регулирано със светофарна уредба, в района на бившата Стоматология и Начално училище „Васил Левски“ в Габрово.

Два автомобила с габровска регистрация, „Мицубиши“ и „Фолксваген“, се удариха на светофара малко след 15.00 часа, научи „Габрово Нюз“ от своите добре осведомени източници. Причината за него по всяка вероятност е преминаване на „червен светофар“ на една от двете коли, но това тепърва ще бъде установено и изяснено.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Шофьорът на „Мицубиши“-то се движел по ул. „Райчо Каролев“, а този на „Фолксваген“-а по „Юрий Венелин“. Нанесени са материални щети по двата катастрофирали автомобила. На място на произшествието бе пристигнал екип на полицията, който направи оглед на произшествието и регулираше движението, видя репортер на „Габрово Нюз“.

При сериозния инцидент няма информация за тежко пострадали. Жена, пътувала в един от двата катастрофирали автомобила, е била транспортирана до габровската болница за преглед и установяване здравословното й състояние, съобщиха за „Габрово Нюз“ от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Катастрофата предизвика известно затруднение в движението на автомобили при преминаване на възловото централно кръстовище, но шофьорите търпеливо изчакваха своя ред, за да преминат.

Двамата водачи са били тествани за употребата на алкохол и наркотични вещества, като по информация на полицията отчетените резултати са отрицателни. Произшествието е посетено и обслужено от екип на пътна полиция по административен ред.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730