Изкуство и Общество

Задава ли се война между ЕС и Тръмп?

Европейската комисия обяви, че ще реагира „бързо и по подходящ начин“ на всяка заплаха от търговска война. Именно за такава намекна американският президент Доналд Тръмп, предаде „Индипендънт“.

Американският лидер заяви, че има „много проблеми“ с търговската политика на Европейския съюз и посочи, че Вашингтон може да предприеме мерки заради несправедливата по думите му политика на блока.

Говорител на Европейската комисия посочи, че рестриктивни мерки от страна на Доналд Тръмп ще получат силен отговор от страна на Брюксел. За нас търговията не е игра на победители и загубеняци, посочиха от Европейската комисия.

„Европейският съюз има готовност да реагира бързо и по подходящ начин в случай на наложени рестрикции и ограничения за износа ни от страна на Щатите“, заяви говорителят на комисията. Според Тръмп търговската политика на ЕС е в ущърб на американците.

„Имам големи проблеми с Европейския съюз. Не можем да си вкараме продуктите там. Много, много е трудно. И въпреки това те ни изпращат продуктите си – без никакви данъци, с много малко данъци. Това е много несправедливо“, заяви американският президент Доналд Тръмп, който по време на президентската си кампания ясно посочи мотото на своето управление – „Америка първа“.