България Север

Изоставено куфарче вдигна полицията на крак в Габрово

Снимката е илюстративна.

Изоставено куфарче, в района на бившата Консултативна поликлиника в Габрово, успя да вдигне полицията на крак, научи от свои източници „Габрово Нюз“.

Безнадзорният багаж е бил забелязан днес (30 януари) в късния следобед, малко след 16.30 ч. на тротоара на бул.“Стефан Караджа“ в областния град.

Броени минути след като бдителен гражданин видял изоставеното куфарче и подал сигнал на спешния телефон 112, полицейски екип се отзовал на мястото, отцепвайки бързо периметъра.

Докато вървели полицейските мероприятия по разширяване зоната на безопасност около съмнителната вещ, от сградата на бившата Консултативна поликлиника излязъл мъж, който веднага разбрал какво се случва и заявил пред полицаите, че куфарчето е негово и го е забравил.

Органите на реда бързо установиха, че изоставеното куфарче не представлява реална опасност и блокадата бе вдигната, разказа още пред „Габрово Нюз“ очевидец на случката. Снети са били обяснения от притежателя му, твърди още нашия източник.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово потвърдиха за сигнала и че техен екип отреагирал незабавно на място.

За щастие в случая не се касае забравен багаж и до намесата на екип на Дирекция „Oперативно-техническа информация“ (ДОТИ) не се стигна.

По непотвърдена информация в куфарчето е имало документи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730