Бизнес и Политика, България Север

Нов европейски проект за постигане на устойчиво развитие стартира в Плевен

Фирма „ЕМА” ООД в партньорство с италианската „Касон” и германската „Спарки”, заедно със сдружение „Развитие на личността и човешките общности” – Плевен започнаха реализация на проекта „Европейски модел за устойчива заетост и развитие”, който ще продължи до края на 2018 година. Това информира ръководителят на проекта Елена Иванова на встъпителна пресконференция в клуба на БТА. Общата стойност на безвъзмездната финансова инвестиция е 189 672 лева, като от тях европейското съфинансиране е 180 000 лв.
Главната цел на представения проект е постигане на устойчива заетост, подобряване качеството на работната сила, работните места, условията на труд, изграждането на капацитет при управлението и развитието на човешките ресурси в „ЕМА” ООД.
В последните няколко години има изключителен недостиг на работна ръка, особено на висококвалифицирани служители, и това е едно огромно предизвикателство пред бизнеса, смята Елена Иванова. Според нея бизнесът има два изхода – или да промени себе си и да направи модерно управление, или с течение на времето да бъде предаден от собствените си хора, вкаран в невъзможност да се развива и да реализира целите си затова, че отношението към персонала е неадекватно.
„Този проект е свързан с въвеждането на иновативни технологии и практики, които да позволят подобряване на отношението към персонала. Ние имаме една по-голяма амбиция – да произведем един модел за други фирми в бранша и други компании изобщо в България” – заяви Елена Иванова.
По думите й чрез реализацията на този проект ще бъде постигната добавена стойност към прилаганите политики, подходи и практики за управлението на човешките ресурси в българските предприятия.

Материалът Нов европейски проект за постигане на устойчиво развитие стартира в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.