Изкуство и Общество

В САЩ арестуваха 7-годишно дете (ВИДЕО)

7-годишно момче беше арестувано и изведено от детска градина в американския щат Флорида, съобщи „Скай нюз“. Младежът е бил „закопчан“, след като ударил учителката си и дръпнал косата й. От детската градина обявиха, че са следвали протокола след агресивното държание на детето. Майката на момчето пък заяви, че е било упражнено полицейско насилие над сина й. „Сърцето ми се скъса“, заяви Мърси Алварес.

Една от възпитателките в детската градина в Маями заяви, че е призовала детето да спре да си играе с храната. Според показанията й малчуганът започнал да я удря в гръб и да дърпа косата й. През месец ноември при друг инцидент момчето удряло други деца в детската градина. Това обаче не обяснява защо е била извикана полицията и защо детето в крайна сметка е било усмирено с белезници. Майката на момчето е възмутена от действията на властите.

Бащата на момчето не може да повярва как детето му представлява риск за обществото, каквито са били мотивите на властите. „Опасен за обществото? Та той е на седем години“, заяви родителят. Кадри от задържането на детето бяха разпространени в интернет: