Изкуство и Общество

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп е доволен от речта си за състоянието на съюза, която произнесе във вторник пред двете камари на Конгреса, съобщи Fox News.

Той написа в Тwitter, че са я гледали 45,6 милиона, което било рекорд по зрителски интерес. Експерти по анализ на данните за зрителската аудитория обаче казват, че това не е вярно.

„Благодаря на всички за поздравленията и за коментарите за речта за състоянието на съюза“, написа Тръмп. „45,6 милиона души я гледаха, това е най-голямата бройка в историята“, допълни той.

Thank you for all of the nice compliments and reviews on the State of the Union speech. 45.6 million people watched, the highest number in history. @FoxNews beat every other Network, for the first time ever, with 11.7 million people tuning in. Delivered from the heart!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 1 февруари 2018 г.

Данни на института „Нилсен“, който анализира зрителската аудитория, показват обаче, че през 1994 г. речта на президента демократ Бил Клинтън е била гледана от 46,8 милиона зрители.

През 2002 г. речта на президента републиканец Джордж Буш-младши е била гледана от 51,7 милиона души. А първата реч за състоянието на съюза на президента демократ Барак Обама е била гледана от 48 милиона души. Това показва, че твърденията на Тръмп не са верни и напомня за полемиката, избухнала в началото на президентския му мандат отново за броя на…