Бизнес и Политика

Иван Митев е новият изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара

Д-р инж. Иван Митев е новият изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара, съобщиха от браншовата организация.

Митев е магистър по инженерна геология и има докторантура в областта на подземното строителство. Към момента е главен асистент в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ в катедра „Подземно строителство“. Освен с преподавателска дейност, професионалният му опит е свързан с участие в научно-изследователски колективи в направления: „Проучване, добив и преработка на полезни изкопаеми“ и „Архитектура, строителство и геодезия“. Притежава професионален опит като проектант и ръководител на проучвателно-проектантски колективи при изготвяне на инвестиционни проекти в областите „Подземно строителство“, „Геотехника“, „Строителството на сгради и съоръжения“ и „Енергийна ефективност.

Българската минно-геоложка камара е браншова организация, която обединява 100 дружества и организации от осем подбранша: „Добив на метални полезни изкопаеми“, „Добив на неметални полезни изкопаеми – индустриални материали“, „Добив на нефт и природен газ“, „Въгледобив /твърди горива/“, „Добив на инертни и строителни материали“, „Добив на скалнооблицовъчни материали“, „Геология“, „Обслужващи бранша дейности – наука, инженеринг, минно строителство, търговия и др.“. Членовете на БМГК формират близо 5 процента от…