Изкуство и Общество

САЩ: Пазим Япония с цялата си военна мощ (СНИМКИ)

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс каза, че Вашингтон ще стои до своите съюзници и няма да отстъпи от целта си за денуклеаризация на Северна Корея, предаде Reuters.

Пенс е в Токио, където говори преди началото на срещата си с японския премиер Шиндзо Абе. Разговорът има за цел да потвърди привързаността на двете страни към техния съюз за сигурност пред лицето на заплахите от ядрената и ракетната програми на Пхенян.

Преди срещата с Абе вицепрезидентът на САЩ наблюдава учение на японски войски, които демонстрираха симулация на разполагането на система за противоракетна отбрана с цел прехващане на севернокорейска ракета.

„Всички американски военни възможности са поставени в услуга на защитата на Япония“, написа вицепрезидентът в Тwitter.

Important discussion w/ Japanese Defense Minister Onodera on our unwavering commitment to the U.S-Japan alliance. Also saw one of the Patriot missile batteries that protect Tokyo. The full range of American military capabilities is dedicated to the protection of Japan #VPinAsia pic.twitter.com/RAsDZR7czf

— Vice President Mike Pence (@VP) 7 февруари 2018 г.

Пенс каза още в Токио, че е много важно зимната олимпиада в южнокорейския курорт Пьончан, където Северна Корея изпрати, освен спортистите, и голяма политическа и културна делегация, да не отвлече вниманието от крещящите нарушения на човешките права и от ядрената програма на КНДР.