България Север

Млади оперни дарования от три държави представят “La Serva Padrona” в Плевен

България е първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „Младите в операта” със съдействието на Фондация „Опероса” и ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

Международен екип от млади оперни певци и музиканти ще поставят италианската опера “La Serva Padrona” от Джовани Паизиело на 23 февруари от 19:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев“.

От февруари 2018 г. България ще бъде първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „YOUNG@OPERA” /„Младите в операта” със съдействието на Фондация „Опероса” и ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

Млади оперни дарования и музиканти от България, Черна гора и Сърбия ще представят класическата музика от операта “La Serva Padrona” от Джовани Паизиело.

Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и на тези, които се занимават с нея и тяхното бъдещо развитие – творческа мобилност и обмен на култури.

Българската публика ще има първа удоволствието да гледа премиерата на операта “La serva padrona” от Паизиело в изпълнение на Александра Станкович (Сърбия) – сопрано и Божидар Божкилов (България) – бас.

Диригент: Милен Апостолов

Ментор: Предраг Госта (Сърбия, САЩ)

Режисьор: Владан Джуркович (Сърбия); сценография: Магдалена Влаич (Сърбия); костюми: Лина Лекович (Черна гора);

На пианото: Бояна Радивойевич (Сърбия)

Музиканти: Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски, Иван Стайков

Премиерата в Плевен ще бъде на 23 февруари от 19:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев“

Билети на касата на театъра, цена 5 лв.

Фейсбук страница

Медиен партньор: радио Classic FM

Материалът Млади оперни дарования от три държави представят “La Serva Padrona” в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.