Изкуство и Общество

Китаристът на Queen: Спасете таралежите

Китаристът на Queen Брайън Мей е отправи призив към британското правителство „спешно“ да защити таралежите, за да предотврати изчезването им от градовете и сред природата, пише Daily Express.

Мей, чиято организация Save me е могъщ съюзник на бодливите любимци на Великобритания, настоява властимащите да действат по-ефективно за осуетяването на дейности, които излагат животните на риск.

След като стана ясно, че броят на таралежите драстично е намалял от началото на 21 век, главният изпълнителен директор на организацията Ан Брумър лансира онлайн петиция за спасяването им. Подписката цели да „пришпори“ министрите официално да обявят таралежите за защитен вид и да ограничат дейностите, които „смущават, влошават или унищожават“ хабитатите им.

Обръщайки се за подкрепа и към любителите на животни и природозащитниците, Мей казва: „Тези симпатични създания от хилядолетия са неделима част от пейзажа и наследството ни и ние трябва да действаме, за да ги спасим. Моля, подпишете петицията, за да ги направим защитен вид и следвайте препоръките ни как да превърнете градините си в безопасна за тях среда“.