Спорт

Стефанов: Пенев не го искам и за домоуправител

Членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов даде своя коментар преди предстоящия конгрес на футболната централа. Босът на Славия направи любопитно изказване по адрес на единия от кандидатите за президентския пост – Любослав Пенев, и заяви, че Борислав Михайлов е единственият достоен човек за шеф в „Бояна“.

„Около единия кандидат е пълно с крадливи адвокатчета, дето само се чудят как да приберат някой лев. Както беше казано едно време, нека се попита къщичка за пиленца правил ли е. Смешно е, моля ви се. У нас хората искат повече да вземат от футбола, отколкото да дават. В Полша клубовете имат огромна подкрепа от държавата, тук това трудно се осъществява. Пирин в Благоевград има малко помощ от общината; Берое го помпат; в Пловдив добре, че е Крушарски; ако не беше Гриша Ганчев, какво ставаше с ЦСКА; Левски два пъти го спасяват от будна кома; всеки гледа в паницата на Славия и Венци.

Ей, хора, чукнете се малко у главата! Ще викаме неволята, ако и тези хора се оттеглят. Какво е виновен БФС? Футболистите от 1994 година са възпитавани в системата на социализма, когато имаше ред и дисциплина. Мислете, хора! Трябва да даваме шанс на българските футболисти! Като сме пълни с Делхаруби, Маруби, доникъде няма да стигнем. Взимаме някакви от Африка, ако ги викнат в националния отбор, ще вземеш малко евро. Боже, това ли трябва да ни е целта?

Дупе да му е яко на този, който бъде избран сега начело на БФС. Трябва да се обединим хората, които д…