България Север

Задържаха опасен рецидивист, смлял от бой бившата си за шести път

Снимката е илюстративна.

По искане на Районната прокуратура в Габрово съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 53-годишен рецидивист, причинил телесна повреда.

С постановление на разследващия орган от понеделник (12 февруари) Ради И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 3 януари т.г., около 16.00 часа, в Габрово, в къща, при условията на опасен рецидив причинил на жена от същия град средна телесна повреда – контузия на гръдния кош с счупване на ребра, нанасял удари с юмрук, блъскал я в шкаф, като травмите са довели до трайно затрудняване на движението.

Съдът прие основанията на прокуратурата, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Престъплението, за което Ради И. е привлечен като обвиняем е тежко умишлено, като предвиденото наказание е от пет до дванадесет години лишаване от свобода.

От материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, което сочи висока степен на обществена опасност на дееца. Това престъпление е шесто поред от страна на Ради И. спрямо бившата му жена, като посегателствата ескалират.

Поради което по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730