Бизнес и Политика

Нов иновационен център в Тел Авив

Водещият в света картов оператор Visa откри първото си иновационно студио в Тел Авив, което ще функционира като споделено творческо пространство. В него специалистите от компанията и водещи израелски финтех компании ще търсят новаторски решения за разплащания.

„Израел се превръща в дом на процъфтяваща общност от финансово-технологични компании. Иновационното студио на Visa ще изпълнява уникална роля, свързвайки се с изключителната финтех екосистема на страната като портал към хилядите клиенти и търговски партньори на Visa по света, които търсят решения на предизвикателствата пред себе си или нови начини да се отличат сред конкурентите си. Студиото ще позволи на Visa, нейните банки клиенти и бизнес партньорите й да проучват технологии, които имат потенциала да формират бъдещето на разплащанията,“ каза Шахар Фрийдман, изпълняващ длъжността мениджър на Visa в Израел и директор на иновационното студио в Тел Авив.

Откриването на студиото е ключов момент от инвестиционната дейност на Visa в Израел и доказателство за намеренията на компанията да си партнира с динамичната екосистема от стартъпи в страната. Центърът е разположен в офиса на Visa, в сърцето на банковата и финтех зона в града.

Това е най-новото попълнение в глобалната мрежа от иновационни центрове на Visa, изградени в горещи глобални технологични точки като Берлин, Дубай, Лондон, Маями, Ню Йорк, Сан Франциско, Сао Паулу, Сингапур и Стокхолм.

„Във Visa търсим ди…