Спорт

Борислав Михайлов беше преизбран за президент

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз с 90.8% от гласовете на делегатите на редовния конгрес на БФС. По този начин президентът започва четвърти мандат начело на футболната централа. Кандидати за ръководния пост бяха още Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

512 делегати с право на глас бяха регистрирани преди началото на изборната процедура, като от тях гласуваха 510. Валидните гласове бяха общо 504. От тях Борислав Михайлов получи общо 463 гласа срещу 36 за Любослав Пенев и 5 за Ивайло Дражев.

Конгресът на БФС беше белязан от скандали. Основният опонент на Борислав Михайлов – Любослав Пенев, излезе от залата, заявявайки, че „не участва в уредени мачове”. Според него гласуването не е справедливо. Пенев посочи, че негови хора не са били допуснати в комисиите.

По време на Общото събрание на Българския футболен съюз бе приет и съставът на новия Изпълнителен комитет, който включва следните членове: Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Румян Вълков, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев, Валентин Михов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Петър Величков, Панайот Рейзи и Димитър Георгиев.

По време на конгреса на БФС бе гласуван и проектобюджетът на централата за следващите четири години. Той възлиза на около 80 милиона лева. Повече от половината от тях идват от УЕФА и ФИФА. Това разкри преизбраният президент на родния футбол Борислав Михайлов.

&b…