Спорт

Гофен се контузи – Григор е на финал

Топ ракетата на България Григор Димитров елиминира Давид Гофен след 6:3, 0:1 и отказване на белгиеца в полуфинален мач на тенис турнира от сериите АТР500 в Ротердам. В началото на втория сет световният номер 7 по нелеп начин нарани лявото си око с топката, докато опитваше контриращо воле от бекхенд, а дори 6-минутният медицински таймаут не му помогна, пише „Sportal“.

Първият сет премина под доминацията на Димитров, с изключение на последния девети гейм, в който Гофен се бори до последно с неспирно движение и отлична защита от основната линия. Белгиецът имаше цели четири брейк-пойнта, но те биваха парирани със солиден сервис от страна на Димитров, който вкара 67% от първото си подаване в мача (съперникът му – 56%). Последните две точки в сета пък дойдоха след асове номер 5 и 6, като един пробив на хасковлията за 3:1 се оказа решителен и достатъчен.

За съжаление, зачервеното око на Гофен не му позволи да доиграе сблъсъка и Григор стигна до победата не по начина, който е планирал. Той е на финал в Ротердам за първи път, след като през 2013-а загуби единствения си предишен полуфинален сблъсък.

Другият полуфинал в Ротердам е от 20:30 часа между Роджър Федерер и Андреас Сепи, като Маестрото вече се завърна на лидерската позиция в световната ранглиста.