Изкуство и Общество

Полицаи изнасилват законно в 34 американски щата

Трябва ли на полицейски служители да им се разминава за това, че са имали сексуален контакт със задържани? Би трябвало да си кажем „естествено, че не“.

Полицаите имат значки, оръжия и, поне предполагаемо, законът е на тяхна страна. Задържаните може да имат неотменими права, но тъй като са задържани против волята им, често се чувстват безсилни и тревожни. При тези обстоятелства няма начин да се разграничи съгласието от принудата, пише Buzzfeed.

За затворниците, пробационните служители и други професии с вграден дисбаланс на властта са въведени национални забрани за сексуални контакти между длъжностни лица и техните „клиенти“. Това обаче не важи за полицейските служители.

В тези 35-е щата, отбелязани на картата, ченгета са хванати да правят секс със задържаните и могат да претендират, че са получили съгласие. Често съдилищата се съгласяват. Картата е вдъхновена от историята на Анна Чамерс.

Една септемврийска вечер миналата година двама цивилни детективи от Ню Йоркската полиция хващат Анна и още двама да пушат трева. Момчетата пуснали, а на Анна сложили белезници и я вкарали в задната част на полицейския микробус.

Тя твърди, че са я накарали да се съблече и са я изнасилили. ДНК-то, взето от Анна, съвпада с това на двамата детективи, те напускат полицията заради обвинението в изнасилване.

Въпреки веществените доказателства за сексуален контакт те не са осъдени. Оказва се, че няма федерал…