Изкуство и Общество

Тръмп обяви война на ФБР

Американският президент Доналд Тръмп нападна остро Федералното бюро за разследване заради неспособността да бъде предотвратено клането във Флорида, където в училище бяха убити 17 души, съобщи Би Би Си.

Държавният глава посочи, че е имало пропуски във ФБР, въпреки че преди нападението службите са получили информация за потенциална атака от същото лице – 19-годишният Никълъс Круз.

„Започнете да работите и ни направете горди“, заяви Тръмп. Той каза, че службата е прекарвала „твърде много време да докаже руска връзка с президентската му кампания“, а не е обърнала внимание на реалните опасности за националната сигурност.

От ФБР признаха грешката си, че не са успели да предотвратят стрелбата във Флорида. Това е най-смъртоносното училищно нападение на американска земя от 2012 година насам. Убиецът беше арестуван от властите. Той е казал на разследващите, че е чувал гласове в главата си, които са му казвали какво да прави.

„Много тъжно, че ФБР са пропуснали всички сигнали, изпратени за стрелеца във Флорида. Това е недопустимо“, написа американският президент от профила си в Туитър. Той се срещна с оцелели от атаката и разговаря с тях.