Интериор

Безплатно: Панорама на български филми, удостоени с Наградата на София (ВИДЕО)

Панорама на български филми с Наградата на София ще има в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ от 19.02. до 25.02, входът е безплатен, съобщава dir.bg.

Организатор е продуцентската къща на режисьорката „Адела Медия“ с финансовата подкрепа на Столичната община.

Прожекции на наградените от 2000 г. до днес общо 15 заглавия ще направят тези забележителни филми, отличени на наши и международни кинофоруми, достъпни за широк кръг зрители и за обществеността. Така ще бъде популяризирано и едно изключително важно културно събитие – връчването всяка година на Наградата на Столичната община за ярки постижения в областта на киноизкуството, коментира Адела Пеева.
По думите й, наградените филми, които ще бъдат показани, освен високи художествени качества и културно значение и послание, което носят, отразяват и актуални обществени проблеми и процеси, вълнували авторите при създаването им.

Продукциите са и своебразно отражение на динамичния и сложен период от най-новата ни история, между 2000 г. и 2017 г. Панорамата е опит за малко по-различен поглед върху случващото се в България – не през фактите, статистиката или новинарските емисии, а през погледа на творците.

След прожекциите, в разговори и обсъждания, водени от известни кинокритици, зрителите ще имат възможност да споделят своите впечатления и да се срещнат с авторите на филмите.

Панорамата ще е интересна както за широка аудитория, така и за …