Изкуство и Общество

Ужасът в Сирия продължава! Силите на Асад убиха цивилни

Ракети, изстреляни от режима на Башар Асад, убиха най-малко 13 цивилни в Източна Гута, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Нападението е извършено в град Дума, намиращ се в анклава близо до столицата Дамаск. Сред загиналите има три деца. Началникът на мониторинговата група Рами Абдел Рахман заяви, че правителствените сили са стреляли с ракети.

През изминалите дни напрежението в Източна Гута ескалира. Само за две денонощия бяха убити 250 души, а сред загиналите има много жени и деца. ООН изрази загриженост за случващото се в района и призова за прекратяване на огъня.

Междувременно говорителят на руското президентство Дмитрий Песков заяви, че за положението в бунтовническия анклав Източна Гута носят отговорност тези, които подкрепят намиращите се там терористи, а не Русия и партньорите й, които се борят с тези терористи, предаде ТАСС.

„Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия“, заяви Песков в отговор на обвиненията от страна на САЩ към Кремъл.