Изкуство и Общество

Ердоган обвини САЩ в лицемерие

Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува американското министерство на отбраната за твърденията, че при операция „Маслинова клонка“ в северната част на Сирия са убити цивилни, съобщи „Дейли Сабах“.

Коментарът на държавния глава е в отговор на обвиненията на Пентагона, че при военната интервенция са убити цивилни. По думите на турския президент тези обвинения са безпочвени и лицемерни.

„Не чувствате никакъв дискомфорт за убийството на стотици деца, жени и възрастни всеки ден в Източна Гута, но въпреки това сте разтревожени за битката на Турция срещу тероризма“, заяви Ердоган, обвинявайки Вашингтон в разпространяването на лъжливи новини.

Турският президент посочи също така, че от началото на операция „Маслинова клонка“ в Африн са неутрализирани 1873 терористи, а 415 квадратни километра са под контрола на турските въоръжени сили.

Реджеп Ердоган обяви, че следващата фаза от операцията на въоръжените сили ще протече по-лесно, защото стратегически възвишения са били прочистени от присъствието на сирийските кюрди.