Изкуство и Общество

САЩ изпращат терористи на помощ на терористи

Въоръжените сили на Съединените американски щати мобилизират бойци от различни групировки в Сирия, за да ги изпратят в Източна Гута да се бият срещу силите на Башар Асад, съобщи РИА Новости, позовавайки се на ръководителя на сирийската мрежа за човешките права Ахмад Казем.

„Съединените американски щати събират бойци на „Ислямска държава“, както и други терористи, включително от Идлиб, и се опитват да ги прехвърлят в Източна Гута“, заяви той. Целта е те да се противопоставят на проправителствените сили на Башар Асад.

Терористите са инструктирани да продължат „хаотичния обстрел на Дамаск с минохвъргачки“, отбеляза Казем. В сирийския анклав се водят ожесточени боеве между силите на Башар Асад и бунтовниците, противопоставящи се на режима.

Сирийските сили бяха обвинени в убийството на стотици цивилни само в рамките на няколко денонощия. По-рано днес постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че не изключва бойните действия като средство за решаване на войната в Сирия, започнала през 2011 година.