Спорт

10-те най-значими трансфера през 2017 г.

2017 г. беше една от най-вълнуващите трансферни години в историята на европейския футбол.

Трансферният пазар няма да се същият, след като стойността на трансферите скочи главоломно, а едни от най-добрите футболисти смениха отборите си.

Факти.бг ви представя 10-те най-значими трансфери през 2017 г.

1. Неймар в ПСЖ

Бразилският футболист беше купен от Барселона през 2013 г. и всички го възприемаха като наследника на Лионел Меси и следващата голяма звезда на клуба. За това и за всички беше шокиращо, когато Неймар сам настоя за трансфера във френския ПСЖ.

Французите платиха за футболиста рекордните 222 млн. евро, което тотално преобърна трансферния пазар и превърна Неймар в безпрецедентно най-скъпият футболист в историята.

Той оправда решението си с това, че иска да демонстрира, че може сам да е лидер на свой отбор, като от началото на сезона има 20 гола във Франция, но само успех в Шампионска лига би доказал до колко правилно е било неговото решение.

2. Леонардо Бонучи в Милан

След миналия сезон много експерти считаха Бонучи за най-добрия централен зашитник в света и основна фигура в шампионския отбор на Ювентус, който стигна и финал на Шампионската лига.

Бонучи обаче хвърли истинска бомба с решението си да напусне гранда от Торино, най-вече заради противоречия с треньора Масимилиано Алегри. За него оферти изпратиха всички английски и испански грандове, но той отново…