Спорт

От ЦСКА: Боби Михайлов ни помогна много!

ЦСКА бе допуснат до участие в евротурнирите, ако се класира по спортен път. Това бе потвърдено с писмо от УЕФА, което пристигна преди няколко дни. Адвокат Първан Първанов, който заедно с екипа си представляваше ЦСКА по казуса, обясни подробно какви са мотивите за решението на футболната централа на пресконференция днес. На нея, освен той, присъстваше и Пламен Марков, пише „Блиц“.

„УЕФА взе решение и позиция, които са отлични за нас. При това положение, в което се намираме, не мисля, че може да има искове срещу решението на УЕФА. Ако Левски или Лудогорец желаят да обжалват, ние не можем да ги спрем. Само искам да кажа, че това решение на УЕФА е окончателно, така че…“

„Безспорно всяка местна федерация играе важна роля в подобни казуси. БФС изигра положителна роля. В началото имаше неща, с които не бяхме съгласни, но всичко се нареди. Борислав Михайлов е много влиятелен в УЕФА и в някои моменти много ни подкрепи. Трябва да отбележим, че в самото начало БФС направи ход, който беше много важен. Те ни лицензираха и това оказа положително влияние. Освен това от БФС ни помогна в комуникацията с УЕФА“, допълни още юристът.

„Каква е точно помощта на Михайлов ли? Той е уважаван много в УЕФА. Видяхте каква подкрепа получи на конгреса. Това не са случайни неща. Именно с това е свързана помощта му. Влиянието му е добре за целия ни футбол“.

„Решението променя началното решение за отказ. УЕФА казва, че …