Спорт

ЦСКА спечели трите точки срещу Дунав

ЦСКА се върна на победния път, надделявайки с 2:0 при гостуването на Дунав от 23-ия кръг на Първа лига. В 34-ата минута Фернандо Каранга откри резултата след щастлив рикошет в тялото му, а секунди преди края новото попълнение Едвин Джеси подпечата успеха на столичани. Така тимът на Стамен Белчев спечели ценни три точки, след като в миналия кръг взе само една от Черно море у дома (0:0). ЦСКА събра 54 в актива си и е само на три зад шампиона Лудогорец, който има 57. Дунав остава на 12-ото място с 21 точки, пише „Блиц“.

Домакините започнаха по-активно, като именно те създадоха първата опасност в мача. В седмата минута изстрел на Бирсент Карагерен профуча покрай горния десен ъгъл на вратата, пазена от Черниаускас. Само 120 секунди след това късметът спаси ЦСКА. Избраниците на Малин Орачев организираха отлична атака отляво, Карагерен центрира към Ндиайе, който изпревари Бодуров и засече фронтално срещу вратата на гостите, пращайки топката в напречната греда.

Постепенно „червените“ овладяха играта и започнаха да надиграват русенци. В 34-ата минута „армейците“ ликуваха. Кристиян Малинов стреля силно, а пред Мартин Луков топката рикошира в тялото на Каранга и се озова в мрежата на Дунав – 0:1.

В 37-ата минута русенци претендираха за дузпа и червен картон на Чорбаджийски. Реакцията им беше провокирана от груби действия на капитана на ЦСКА, който удари два пъти без топка Васил Шопов в наказателното поле на „червените&q…