Спорт

Левски поиска оставката на шефа на съдиите

Ръководството на Левски официално поиска оставката на шефа на съдиите в България. Причина за това са грешките, които реферите направиха през изминалия 23-и кръг в Първа лига. „Сините“ публикуваха в официалния си сайт писмо.

Ето какво написаха „сините“:

До:

Петър Петров

Председател на съдийската комисия

БФС

Копие до:

Борислав Михайлов

Президент

БФС

6 март 2018 година

Уважаеми г-н Петров,

Обръщам се към Вас от името на ПФК „Левски“, за да изразя огорчение и разочарование от съдийството в изминалия кръг на ППЛ. По-конкретно да изкажа възмущението си, че битката за титлата на българския шампионат явно се е изместила от футболния терен в ръцете на съдийската комисия на БФС.

Отсъдена несъществуваща дузпа в последните секунди подарява победата на Лудогорец. Гол с ръка, спестен червен картон и дузпа бележат успеха на цска-софия. Коренно различни решения в еднакви ситуации, но според отборите, които играят. Това ли са новините, от които българският футбол се нуждае? Това ли са действията, с които се надяваме да привлечем хиляди по нашите стадиони?

Може ли съдия Георги Кабаков след като беше наказан на четвъртфинала за Купата на България между Лудугорец и цска-софия, в първия си мач след наказание отново да е съдия в мач на цска-софия? Спомняте ли си, че съдията Георги Йорданов беше изваден от съдийството за прави…